Bahan A :
480 gm mentega
150 gm susu pekat manis
50 gm kaya
Bahan B :
10 biji telur gred A
250 gm gula kasar
Bahan C :
250 gm tepung gandum
2 sudu besar horlicks
2 sudu besar serbuk penaik
2 sudu besar soda bikarbonat
Bahan D :
350 gm buah kurma (cincang kasar)
350 gm buah prun (cincang kasar)
8 sudu browning
100 ml UHT krim putar
Cara menyediakannya :
Pukul bahan A sehingga kembang dan gebu. Dalam bekas yang berasingan pukul bahan B hingga kembang. Ayak bahan C kecuali horlicks dan masukkan kedalam bancuhan B dan pukul hingga kembang. Akhir sekali, satukan bahan A dan D. Masukkan ke dalam acuan 8 inci x 8 inci x 3 inci. Tutup dengan aluminium foil dan kukus selama empat jam dengan api yang perlahan.
No comments:
Post a Comment