Bahan-bahan :
600 gm sotong
1 cm halia
2 sudu besar minyak
1 sudu kecil serbuk jintan manis
1 1/2 cawan pulut
2 tangkai cili merah
1 biji kelapa
1 batang serai
4 ulas bawang merah
garam secukup rasa
Cara menyediakannya :
Bersihkan sotong. Tanak pulut sehingga masak. Ambil pulut yang telah masak, isikan kedalam perut sotong satu persatu. Ketepikan. Tumbukkan serai, bawang merah, halia dan jintan manis.
Belah cili merah. Panaskan minyak di dalam kuali dan masukkan adunan yang ditumbuk. Masukkan santan dan kacau. Masukkan sotong, cili merah dan garam. Kacau selalu. Apabila mendidih, angkat. Sedia untuk dihidang.
delighted to visit this place, many interesting articles that add to my knowledge, continues to work tirelessly my friend, let's exchange link :)
ReplyDeletewww.gitarkeren.com
sedaaapppp nyerrr
ReplyDeletenak rase boleh?
eheeee
Follow me back
THANKS
^_____________^
kalo x gune santan boleh ke ma?
ReplyDeleteGitarkeren : Thanks for visit...:)
ReplyDeleteNur Ain Azman : Kalau nak rase..jgn lupe mencube..:)
Anonymous : Kalau tak nak gune santan boleh gunakan susu cair sebagai pengganti..