bahan-bahannya :
2 cawan tepung gandum
1 cawan gula castor
1 cawan serbuk koko
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bikarbonat
2 biji telur
1 cawan susu pekat
1 cawan minyak atau butter yang dicairkan
cara-cara membuatnya :
Mula-mula campurkan bahan-bahan kering, gaulkan sampai bercampur semuanya
sementara itu pukul telur, masukkan susu pekat, minyak atau butter, kemudian
kacau lagi, masukkan 3 cawan air panas sedikit demi sedikit sambil dikacau
sampai sebati. Masukkan dalam acuan. Boleh dibakar atau dikukus selama lebih
kurang 45 minit.
mama, slalu buat toping xjadi. terlbh pekat or cair coklat 2
ReplyDeletecik hitam putih tengok dulu kt cooking coklat tu..kadang-kadang coklat tu dah campur dengan susu..so kita xpyh lagi campurkan susu..just double boil coklat tu aje...lps dah cair terus kita boleh sapukan kt kek kita..selamat mencuba tw...gud luck..:)
ReplyDeleteWAH..
ReplyDeleteSEDAP!!
nak try bwk blik asrama..
=)
sdap nyer !!!..jelesssshh,..hehee..da lme ta mkn kek coklat..mama wat kek utk ain lhaa..bole??bufday ain 5 june.. !!!.,,:)
ReplyDeleteboleh2...nanti mama buatkan...:)
ReplyDeleteni fav zie ni~ mma nk jgk~ wat kn utk zie jgk..
ReplyDeletehuhu... wink3 >_<
Eizarazierya :
ReplyDeleteInsyaAllah...boleh je mama buatkan...senang je:)
sebuk kokoo tu yg dlm tin tu ke mama...susu tu mmg nk kena susu pekat erk
ReplyDeleteHYE MAMA,,nk buat pancake perisa coklat cm ne>>need tut0,,hee:)
ReplyDeletekek keju jgk mama??hehe,,da lama da nk mkn keke keju,,hehe??
ReplyDelete