![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-TBFFKYj30TdreW4sdHYrVeEEzDtOAIw2Qj8d8rUPGqfLXirFzsJeTKLnGgoLyvWM2LQ8mxx2teohfL5zAVlc1-IsN6JLAqRkXeOiDLIKqysJGQWr5xg-69x9tK_Q1i1uB41piO6YC7Y/s400/images+%25284%2529.jpg)
Bahan-bahannya :
1/2 kg udang saiz besar
15 tangkai cili kering (kisar)
1 labu bawang besar (kisar)
2 ulas bawang putih (kisar)
50 ml santan
sedikit minyak
garam dan gula secukupnya
1 labu bawang besar (hiris bulat)
Cara menyediakannya :
Panaskan minyak, tumiskan bahan yg dikisar hingga naik minyak.
Masukkan santan, udang, gula dan garam secukup rasa. Masak hingga terbit minyak.
No comments:
Post a Comment