Bahan A :
150 gm mentega
1/2 sudu kecil esen vanila
80 gm gula kastor
1 biji kuning telur
Bahan B :
210 gm tepung biskut
40 gm tepung jagung
1/2 sudu kecil soda bikarbonat
Bahan C :
250 gm coklat masakan (cairkan)
50 gm coklat masakan putih (cairkan)
Cara menyediakan :
Campurkan kesemua bahan A dan pukul sebati. Kemudian masukkan bahan B dan gaul sebati. Ambil loyang berukuran 20cm x 20cm dan padatkan. Tekan dengan penekan khas. Selepas itu bakar pada suhu 170 drj celcius selama 15 minit atau sehingga kekuningan. Keluarkan penekan khas tadi. Setelah sejuk, tuangkan coklat masakan dan lorekkan dengan coklat putih. Bentukkan seperti marmar dan letakkan semula penekan khas tadi mengikut jalurnya. Biarkan sejuk dan tanggalkan biskut dari penekan tadi.
cantek la mama. pandai mama buat eh
ReplyDeletebole bh time raya nie
ReplyDeleteingt kn biskut coklat marimar,, hihihi
ReplyDelete