100 gm cornflakes
150 gm coklat masakan
1 sudu minyak jagung (sebagai pengilat coklat)
sedikit badam hancur/ gula manis untuk hiasan
paper cups
Cara-cara :
Masak coklat guna tenik double boil. Bila dah hampir cair, masukkan minyak jagung. Kacau sebati dan biarkan coklat benar-benar cair. Ramas cornflakes, jangan terlalu hancur. Campurkan ke dalam coklat yang dicairkan tadi. Gaul sebati dan isi dalam paper cups (kena cepat-cepat coz coklat cepat keras) Biarkan seketika sehingga coklat mengeras. Senang je buat ni...budak-budak paling suka n cepat habis..:)
sedapnyerr.. nak try buat biskut tp takut nanti terbakar plak umah huhu.. xde skill memasak :(
ReplyDeletepeerrrgghhhh...sodap
ReplyDeletekak ad wat mufin x?
ReplyDeletemasak? no., makan? yes., hahaha..
ReplyDeletesedappp !!! ..
ReplyDeleteNak buat untuk raya ni! *lap air liur*
ReplyDeleteYa Allah . nmpk sedap cornflek coklat tuh !
ReplyDeletebestnye!!!!!!
ReplyDeletebestnya...cm nak try.^^
ReplyDeletemy fevret lah...sedap ni...
ReplyDeleteaishh.....
ReplyDeletefoto cornflakes saia kat sini juga rupanya.... -____-"