Bahan A :
150 gm mentega
10 gm shortening
40 gm gula aising
1 biji kuning telur
Bahan B :
150 gm tepung superfine
30 gm susu tepung
40 gm tepung jagung
Bahan C :
50 gm milo
50 gm coklat urai
Bahan D :
Badam/hazelnut (panggang)
Bahan E :
Coklat masakan (cairkan)
Coklat putih (cairkan)
Mangkuk kertas
Cara menyediakan :
Campurkan kesemua bahan A dan gaulkan sebati. Kemudian masukkan bahan B, gaulkan sekali lagi. Selepas itu, masukkan pula bahan C. Gaulkan kesemua bahan hingga sebati. Ambil sedikit adunan, bulatkan dan masukkan badam atau hazelnut. Buat sehingga habis dan bakar pada suhu 170 drj clcius sehingga masak. Setelah sejuk, celupkan biskut di dalam coklat masakan dan lorekkan dengan coklat putih. Kemudian masukkan ke dalam mangkuk kertas.
i will try this Biskut coklat fantasi resepi...
ReplyDelete