Bahan-bahan :
250 gm mentega
350 gm tepung gandum
100 gm gula aising
150 gm tepung jagung
1 sudu kecil vanila
Bahan lapis atas :
250 gm gula aising
1 biji putih telur
1 sudu besar tepung jagung
sedikit Nescafe
Cara menyediakan :
Campurkan gula, putih telur dan tepung jagung. Pukul hingga pekat. Bahagikan kepada dua bahagian dan satu bahagian dicampurkan dengan Nescafe.
Cara menyediakan :
Campurkan mentega dengan gula aising dan pukul hingga kembang, kemudian masukkan vanila. Masukkan tepung jagung dan tepung gandum. Setelah sebati, jadikan doh kemudian terapkan dengan acuan. Kemudian sapukan bahagian atasnya dengan doh gula putih dan titiskan adunan berperisa Nescafe ditengahnya. Lorek dengan lidi agar ia nampak bercorak.
YUMMY...
ReplyDeletedah lama cari resepi ni, nanti raya boleh cubalah
ReplyDeletesedap nie mama.. :)
ReplyDeletenina : yummy.........
ReplyDeleteyatie Awang : selamat mencube..:)
ReplyDeleteizfanora : sedap, menarik...slmt mencube:)
ReplyDelete