Bahan A :
60 gm mentega
10 gm crisco
30 gm gula perang
1/8 sudu kecil esen vanila
Bahan B :
80 gm tepung gandum
10 gm badam cincang
30 gm bijan
1/2 sudu besar serbuk koko
1 sudu besar milo
1/8 sudu kecil soda bikarbonat
Bahan hiasan :
kacang tanah panjang
gula decor heart
coklat putih
coklat masak
mangkuk kertas hitam
Cara-cara :
Satukan bahan A, kacau sebati. Kemudian masukkan bahan B. Sebatikan dan jadikan doh. Ambil sedikit doh, buat bentuk bujur dan isikan inti kacang ditengahnya. Buatlah sehingga habis. Kemudian bakar pada suhu 160 drj celcius selama 20 minit. Sementara itu, double boiler coklat putih kemudian lorekkan dengan coklat. Akhir sekali, taburkan dengan hiasan gula berbentuk hati.
No comments:
Post a Comment